Opomba: Registrirajte se ali se za prikaz cen. Poslujemo le s pravnimi osebami.
(0) Košarica
V košarici nimate izdelkov.
Vse kategorije
    Zapri
    Filtri
    Jezik
    Iskanje

    Politika zasebnosti

    POLITIKA ZASEBNOSTI

    Družba WUERTH, d.o.o., Trzin, Slovenija obdeluje osebne podatke skladno z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (v nadaljevanju: Splošna uredba o varstvu podatkov) in nacionalnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov.


    S to politiko zasebnosti vam želimo podati vse informacije, ki se nanašajo na obdelavo vaših osebnih podatkov. V primeru, da imate v zvezi z obdelavo podatkov kakšno vprašanje, nam ga lahko posredujete na sedež družbe ali na elektronski naslov: dpo@wuerth.si

    Splošno

    1. UPRAVLJAVEC OSEBNIH PODATKOV

    1.1. Skladno s Splošno uredbo o varstvu podatkov je upravljavec vaših osebnih podatkov družba WUERTH, d.o.o., Trzin, Slovenija, Brodišče 25, 1236 Trzin.


    2. POOBLAŠČENA OSEBA ZA VARSTVO PODATKOV

    Kontaktni podatki:

    3. PRAVNA PODLAGA ZA OBDELAVO OSEBNIH PODATKOV

    3.1Vaše osebne podatke obdelujemo le, če imamo za to ustrezno pravno podlago:

    • če ste za obdelavo podatkov podali soglasje,
    • če je obdelava podatkov potrebna za izvedbo pogajanj za sklenitev pogodbe,
    • če je obdelava podatkov potrebna za izvrševanje pogodbe,
    • če tako določa zakon,
    • če je obdelava potrebna zaradi zakonitih interesov, za katere si prizadeva upravljavec.

     

     

     

     

    3.2. Soglasje posameznika
    Če za obdelavo vaših podatkov nimamo druge ustrezne pravne podlage, moramo pred obdelavo podatkov za vsak posamezen namen pridobiti vaše soglasje. Posredovanje vaših

    podatkov je v tem primeru prostovoljno, ni povezano s sklenitvijo kakšnega posla, soglasje pa lahko kadarkoli prekličete, ne da bi to za vas imelo negativne posledice. Tako npr. na podlagi soglasja vaše osebne podatke obdelujemo za obveščanje o ugodnostih, novostih, znižanjih in posebnih ponudbah, pošiljanje e-kataloga in druge namene, za katere ste nam podali izrecno soglasje.

    3.3. Izvajanje pogodbe
    V primeru, ko pri nas opravite nakup in/ali se naročite na storitev, je posredovanje vaših podatkov pogodbena obveznost, saj brez posredovanih podatkov ne moremo izpolniti pravic in obveznosti, ki izhajajo iz pogodbenega razmerja. Podatke v tem primeru obdelujemo le za namen izvajanja pogodbe (npr. dostava blaga, izvedba naročila, komunikacija, povezana z nakupom, servisno popravilo).

    3.4. Izpolnjevanje zakonskih obveznosti
    V določenih primerih se vaši podatki obdelujejo, ker je to naša zakonska obveznost (npr. obvezna hramba računov).

    3.5. Zakonit interes upravljavca
    Osebni podatki se lahko obdelujejo tudi v primeru izkazanega zakonitega interesa upravljavca, vendar pod pogojem, da nad interesi upravljavca ne prevladajo vaši interesi ter vaše temeljne pravice in svoboščine. Na podlagi zakonitega interesa tako obdelujemo vaše podatke za naslednje namene:

    • razvoj in izboljšanje naših storitev,
    • tehnično vzdrževanje spletnih strani,
    • varovanje in zagotavljanje varnosti našega informacijskega sistema, zaupnih informacij, varnosti zaposlenih in premoženja družbe,
    • preprečevanje goljufij in morebitnih kaznivih dejanj,
    • reševanje morebitnih sporov in pritožb ter varovanja pravnih zahtevkov.

    Podatke, ki jih obdelujemo na podlagi zakonitega interesa obdelujemo v okviru vaših upravičenih pričakovanj, ki jih imate v zvezi z obdelavo osebnih podatkov.


    4. ZBIRANJE IN UPORABA OSEBNIH PODATKOV

    WUERTH, d.o.o., Trzin, Slovenija pridobiva osebne podatke z neposrednim posredovanjem s strani posameznikov prek njihove uporabe naših spletnih strani, prek piškotkov in drugih podobnih tehnologij, z izpolnjevanjem obrazcev in vlog, prek telefonske in elektronske komunikacije, prek druge pisne komunikacije ali prek družabnih omrežij, prek sklepanja pogodb o nakupu blaga in storitev, prek podajanja predlogov, ali na kakršen koli drug način, s katerim posameznik neposredno ali posredno posreduje osebne podatke. Na podlagi zakonitega interesa ali zavezujočega predpisa lahko družba WUERTH, d.o.o., Trzin, Slovenija pridobiva podatke tudi iz poslovnih imenikov in drugih javno dostopnih virov.

    Pri obdelavi osebnih podatkov sledimo načelu sorazmernosti, kar pomeni, da o vas zbiramo samo tiste osebne podatke, ki jih potrebujemo za dosego namena, ki ga z obdelavo zasledujemo. V nadaljevanju si preberite, v katerih primerih obdelujemo vaše osebne podatke, katere podatke ter za katere namene.

    4.1. Pri nakupu blaga in storitev

    V primeru, ko pri nas opravite nakup in/ali se naročite na storitev, je posredovanje vaših podatkov pogodbena obveznost, saj brez posredovanih podatkov ne moremo izpolniti pravic in obveznosti, ki izhajajo iz pogodbenega razmerja. Podatke v tem primeru obdelujemo le za namen izvajanja pogodbe (npr. dostava blaga, izvedba naročila, komunikacija, povezana z nakupom, servisno popravilo).

    4.2. Ob obisku spletne strani

    Ob obisku spletne strani to spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.  Z brskanjem po spletnih straneh družbe WUERTH, d.o.o., Trzin, Slovenija, vsak uporabnik daje soglasje za namestitev piškotka in osebno privolitev v uporabo in obdelavo osebnih in drugih podatkov, ki obsega tudi možnost obdelovanja in povezovanja podatkov, razvidnih iz piškotkov.

     

    Ko obiščete spletno stran, se vaš IP-naslov, čas obiska in obiskana spletna mesta samodejno določijo in zabeležijo v naših strežniških datotekah. Zbiranje IP-naslovov je standardna praksa številnih spletnih strani. Skladno z veljavno zakonodajo IP-naslovov ne uporabljamo za druge namene kot za merjenje uporabe spletne strani, za diagnosticiranje težav s strežniki ter upravljanje s spletnim mestom (na podlagi našega zakonitega interesa).

    Naša spletna stran lahko vsebuje tudi povezave na druge spletne strani, pri čemer družba WUERTH, d.o.o., Trzin, Slovenija izrecno izjavlja, da ta Politika zasebnosti za te spletne strani ne velja. Za varstvo osebnih podatkov na takšnih spletnih straneh družba WUERTH, d.o.o., Trzin, Slovenija ne prevzema nobene odgovornosti in vam priporoča, da se ob obisku  katere koli druge spletne strani seznanite s politiko varovanja podatkov, ki za posamezno spletno mesto na katero vstopate veljajo.

     

    4.3. Ob spletnem nakupu


    Ob spletnem nakupu se vaši podatki obdelujejo na podlagi pogodbe, posredovanje podatkov pa je pogodbena obveznost.
    Za izvedbo in dokončanje spletnega nakupa obdelujemo naslednje osebne podatke: naziv podjetja, davčna številka, ime, priimek, ulica, hišna številka, poštna številka, kraj, telefon, e-naslov, dodatni naslov za dostavo. Poleg posredovanih podatkov obdelujemo še podatke o načinu plačila, naročenih izdelkih, znesku nakupa, načinu dostave.

    Podatke obdelujemo le za namen obdelave vašega naročila, kot so dokončanje in potrditev naročila, dostava naročenih izdelkov, reševanje reklamacij in za drugo, z nakupom povezano

    komunikacijo. V ta namen se lahko z vašimi podatki seznanijo tudi tretje osebe, ki vaše podatke obdelujejo kot naši pogodbeni obdelovalci ali samostojni upravljavci podatkov. To velja za primer dostave pošiljke, ko bomo vaše podatke, ki so potrebni za dostavo, posredovali poslovnemu partnerju, ki bo v našem imenu dostavili blago.

    Če spletna trgovina omogoča plačilo blaga s kreditno ali debetno kartico, boste preusmerjeni na spletno stran upravitelja plačilnih sistemov za upravljanje plačil, ki so samostojni upravljalci vaših podatkov, ki jih posredujte za namen izvedbe plačila. Do podatkov, ki jih posredujete za ta namen, družba WUERTH, d.o.o., Trzin, Slovenija ne dostopa.


    4.4. Ob podaji zahtevka za reklamacijo


    V primeru, da želite uveljavljati reklamacijo, se o vas na podlagi pogodbe obdelujejo podatki, ki nam jih posredujete preko elektronskega sporočila ali fizično po pošti: npr. naziv podjetja, davčna številka, ime in priimek osebe, ulica, kraj in pošta, telefon, e-naslov, številka računa, št. artikla, naziv artikla, količina naročenih in vrnjenih artiklov, razlog za vračilo izdelka ter podpis. Podatki se obdelujejo le za namen rešitve reklamacije.


    4.5. Ob prijavi na e-novice


    Ob prijavi na e-novice se vaši podatki na podlagi vašega soglasja obdelujejo za tiste namene, za katere ste ob prijavi podali soglasje:

    • obveščanje o novostih, ugodnostih, aktivnostih, storitvah in dogodkih. V ta namen obdelujemo podatke, ki ste nam jih posredovali ob prijavi: e-naslov.

    Prijava na e-novice je prostovoljna, od prejemanja novic pa se lahko kadarkoli odjavite s poslano zahtevo na naslov dpo@wuerth.si

    4.6. Ob deljenju vašega mnenja in izkušenj

     

    Kot uporabnik spletne trgovine lahko prostovoljno ob zaključku nakupa oddate svoje mnenje o izdelku. V ta namen obdelujemo podatek, ki ste ga nam posredovali: e-naslov in vaše sporočilo.  

     

    4.7. Preko kontaktnih obrazcev


    Kot uporabnik spletnega mesta nas lahko prostovoljno kontaktirate in nas povprašate o izdelkih, ki vas zanimajo. V ta namen obdelujemo vaše osebne podatke zato, da lahko z vami komuniciramo in vam posredujemo odgovore na vaša vprašanja in želje. Osebne podatke obdelujemo na podlagi vaše izrecne privolitve. Osebni podatki, ki jih lahko obdelujemo:

    ime in priimek, naziv podjetja, e-naslov, telefonska številka, posredovano sporočilo.
    Vaše osebne podatke bomo obdelovali zgolj toliko časa, kolikor je potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili zbrani ali nadalje porabljeni.

    4.8. Sodelovanje na družbenih omrežjih

    Sodelovanje in objave na družbenih omrežjih so prostovoljne. Vljudno vas prosimo, da pri sodelovanju uporabljate prijazen in spoštljiv način komuniciranja z drugimi uporabniki družbenih omrežij.
    Prijazno vabljeni k spremljanju družbe WUERTH, d.o.o., Trzin, Slovenija na družbenih omrežjih!

    https://www.facebook.com/wuerthslovenia/

    https://www.instagram.com/wuerth_slovenija/

    https://www.youtube.com/channel/UCC7iIm1oM-sTiUq97CWevng


    5. ČAS HRAMBE PODATKOV


    Vaše osebne podatke hranimo toliko časa, kolikor je potrebno za izpolnitev namena, zaradi katerega se podatki obdelujejo. Po poteku tega časa vaše podatke zbrišemo, uničimo,

    blokiramo ali anonimiziramo.
    V določenih primerih čas hrambe podatkov določa zakonodaja, zato se podatki hranijo tako dolgo, kolikor je to potrebno zaradi izpolnjevanja zakonskih obveznosti.
    V primeru, da se vaši podatki obdelujejo za namen izvajanja pogodbe, se podatki hranijo ves

    čas trajanja pogodbenega razmerja ter na podlagi zakonitega interesa še toliko časa, kolikor je mogoče uveljavljati morebitne pravne zahtevke iz naslova pogodbe.
    Podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vašega soglasja hranimo do preklica vašega soglasja oziroma do vaše zahteve za izbris podatkov.


    6. VAŠE PRAVICE V ZVEZI Z OBDELAVO OSEBNIH PODATKOV

    Kot uporabnik lahko zahtevate omejitev obdelave osebnih podatkov, ugovarjate obdelavi osebnih podatkov in avtomatiziranemu sprejemanju posameznih odločitev, vključno z oblikovanjem profilov, prekličete dana soglasja za obdelave osebnih podatkov, ki so posredovana na podlagi soglasja, zahtevate popravke oz. dopolnitve ali izbris osebnih

    podatkov. Vse navedene pravice lahko uveljavlja pod pogoji in v obsegu iz 15. do 22. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov.

    Ne glede na uveljavitev pravice do izbrisa iz prejšnjega odstavka, se bodo osebni podatki mogoče obdelovali v okviru morebitnih drugih pravnih podlag, če za obdelavo obstaja druga

    pravna podlaga (npr. ni mogoče izbrisati podatkov, ki jih družba WUERTH, d.o.o., Trzin, Slovenija obdeluje na podlagi davčne zakonodaje, ali druge pogodbe, ki jo je sklenila z vami, kot uporabnikom ipd.).

    Zahtevo za uveljavljanje omenjenih pravic lahko posredujete na elektronski naslov:  dpo@wuerth.si.

    Družba WUERTH, d.o.o, Trzin, Slovenija bo ob uveljavljanju uporabnikovih pravic glede ugovora obdelave podatkov, preklica soglasja, zahteve po omejitvi obdelave ali izbrisu osebnih podatkov, ki imajo za posledico preprečevanje obveščanja uporabnika, preprečila obveščanje najpozneje v 15 dneh od prejema ugovora oziroma spremembe nastavitev uporabnika. Uveljavljanje preostalih pravic bo  zagotavljal v rokih, zahtevanih z veljavno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov.


    7. PRAVICA DO PRITOŽBE NADZORNEMU ORGANU


    Če menite, da o uveljavljanju svojih pravic na področju varstva osebnih podatkov niste prejeli ustreznega odgovora, imate pravico vložiti tudi pritožbo pri Informacijskemu pooblaščencu na naslov: Dunajska 22, 1000 Ljubljana.



    8. IZNOS PODATKOV V TRETJE DRŽAVE


    Vaši podatki se hranijo in obdelujejo na območju EU.


    9. DRUGI UPORABNIKI OSEBNIH PODATKOV


    Družba WUERTH, d.o.o., Trzin, Slovenija lahko nekatere vaše podatke, skladno z namenom obdelave, posreduje pogodbenim obdelovalcem podatkov, ki podatke obdelujejo v imenu

    upravljavca, s katerimi ima sklenjene pogodbe o obdelavi osebnih podatkov. Podatki kupcev spletne trgovine se posredujejo tretjim osebam le v primeru, da so potrebni za izvedbo postopka naročila in obdelave plačil. Dostavni službi bo ponudnik zaupal le potrebne podatke za dostavo v spletni trgovini kupljenih izdelkov (ime in priimek uporabnika in/ali naziv

    podjetja, naslov za dostavo in telefonsko številko). Podatke uporabljajo tretje osebe izključno za izpolnjevanje svojih obveznosti v skladu z izvrševanjem postopka naročila in plačila.
    Ponudnik se obvezuje, da podatkov ne bo posredoval tretjim osebam (ki ne sodelujejo v postopku izvedbe naročila in obdelave plačila), razen v kolikor je to dolžan v skladu z veljavno zakonodajo, če bi to od njega zahtevale državne oblasti.



    10. VIRI PRIDOBIVANJA OSEBNIH PODATKOV


    V večini primerov podatke, ki jih o vas obdelujemo, posredujete vi sami. V primeru, če pri spletni trgovini izberete kartični način plačila, nam ponudniki plačilnega sistema posredujejo podatek o tem, ali je bilo plačilo uspešno izvedeno, pri čemer nam ne razkrijejo vaše številke bančnega računa.


    11. RAVNANJE V PRIMERU KRŠITEV


    V primeru kršitev varstva osebnih podatkov bomo nemudoma izvedli vse notranje in zunanje ukrepe (tehnične, organizacijske) za zaščito pravic in interesov posameznika, vsakega od prizadetih bomo o tem obvestili, prav tako pa bomo s tem seznanili tudi pristojni nadzorni organ v Republiki Sloveniji.

    Izvajanje politike zasebnosti

    Ponudnik ima skladno z Zakonom o varovanju osebnih podatkov in Splošno uredbo o varstvu podatkov, varovanje osebnih podatkov urejeno s Pravilnikom o varovanju osebnih podatkov in zaupnih informacij. Vse pri ponudniku redno ali honorarno zaposlene osebe, ki imajo dostop do osebnih in drugih podatkov uporabnikov, so seznanjene z določili Pravilnika o varovanju osebnih podatkov in zaupnih informacij in z dolžnostjo varovanja osebnih in drugih podatkov in so dolžne upoštevati ta določila o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov spletne trgovine in spletnega mesta. Dolžnost varovanja osebnih in drugih podatkov velja časovno neomejeno, tudi po prenehanju razmerja s ponudnikom.


    Veljavnost


    To Politiko zasebnosti bomo po potrebi posodabljali in/ali dopolnjevali, zato vam priporočamo, da to politiko redno spremljate. Vse spremembe v Politiki zasebnosti bodo učinkovale šele, ko bo spremenjena Politika zasebnosti objavljena na spletnem mestu.

    WUERTH, d.o.o., Trzin, Slovenija

    Jure Šporn, direktor družbe